De oplossing ligt in de grond

Ontdek Elepress in alle hoeken en gaten.

Elepress is een gepatenteerd persblok die in ondergrondse afvalcontainers geïnstalleerd kan worden. De manier van persen zorgt voor een flinke capaciteitsvergroting.

Door de toepassing van deze pers wordt de capaciteit van bestaande ondergrondse rest afvalcontainers opgewaardeerd met een factor 2,5.

Dat levert een een flinke besparing op. Bij PMD inzamelcontainers wordt zelfs capaciteitsvergroting gerealiseerd van een factor 4 tot 6. De optimale verdichting wordt gerealiseerd door het handig opentrekken van gesloten afvalzakken tijdens de persing.

De frequentie voor het legen van ondergrondse containers kan dus omlaag. Waar dagelijks geleegd zou moeten worden zou nu gemakkelijk een weekend overbrugd kunnen worden.

Zo simpel werkt Elepress.

Zodra de hoogte van het gestorte afval in de container een bepaald punt heeft bereikt, komt Elepress in actie. Het driehoekige persblok draait om twee assen in de richting van de afvalzak en drukt deze in de container. Na iedere storting repeteert de beweging zich. Dat zorgt voor een verdelende werking en een steeds grotere verdichting van het gestorte afval.

“Ideaal! We hoeven nu niet in het weekend nog naar die container.”